Resultaten doorstroomtoetsen 2024

Staatssecretaris Mariëlle Paul heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de resultaten doorstroomtoetsen en schooladviezen. In het voorjaar van 2024 zijn voor het eerst doorstroomtoetsen in het primair onderwijs afgenomen. In een Kamerbrief wordt een landelijk beeld van de definitieve resultaten gegeven.

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) is verantwoordelijk voor de beoordeling van de kwaliteit en voor de normering van de doorstroomtoetsen. Wij zien erop toe dat gelijke prestaties van leerlingen op een van de doorstroomtoetsen leiden tot gelijke toetsadviezen, ongeacht de toetskeuze van een school. In de ‘Terugblik normering doorstroomtoetsen 2024’ rapporteren we over het verloop van de landelijke normering en wat de resultaten van de doorstroomtoetsen waren in 2024.

Bij de totstandkoming van de rapportage met deze resultaten zijn veel partijen betrokken geweest. Dit is een zorgvuldig uitgevoerd traject, waarbij ook goed gekeken is wat we met deze resultaten kunnen zeggen. Dit is complex, omdat dit de eerste keer is dat de doorstroomtoetsen afgenomen zijn en je de resultaten niet 1-op-1 met eerdere jaren en toetsen kunt vergelijken.

De rapportage is te vinden als bijlage van de Kamerbrief en te downloaden op onze website.

Meer weten over de normering van de doorstroomtoetsen?